سر تیتر خبرها

داستان مصلای تهران

فرض کنید مصلای تهران ، همین فردا کامل شود و درمدار بهره برداری قرار گیرد . یعنی از رادیو و تلویزیون اعلام کنند که : از جمعه ی آینده ، و در جمعه های آینده ، نماز جمعه ی تهران در مصلای بزرگ تهران برگزار می شود . این خبر ، گرچه از اتمام یک پروژه ی ملی خبر می دهد و بایستی همه ی ما را به وادی سرور و شادمانی دراندازد ، اما برای جماعتی ، اتفاقا این خبر ، نه با سرور و شادمانی ، که با دلهره و رنج و نگرانی و اندوه همراه است . اگر گفتید چرا؟

شما آیا هیچ به این اندیشیده اید که چرا داستان احداث مصلای تهران این همه به درازا کشیده است ؟ من خود به این مهم پرداخته ام . از چند زاویه :

1 – امسال حدودا سی سال است که احداث این مصلی دست به دست می شود .

2 – در این مدت ، در هرکجا ، می شد نه یک مصلی با این ابعاد ، که چندین مصلای بزرگ و مجهز ساخت و در مدار بهره برداری قرار داد .

3 – با پولی که تا کنون خرج این مصلی شده ، می شد حداقل یازده واحد مصلی را در یازده نقطه ی ایران با همین ابعاد و با همین زیربنا و با همین کیفیت ساخت و به بهره برداری رساند .

4 – این همه زمان و این همه پول ، چرا و به چه دلیل به هدر رفته است ؟ آیا جز این که انگیزه های پشت پرده ، رنگ باخته اند ؟ و یا پخمه هایی در هیبت کارشناس و متخصص برسرکارند و ما را به یاد ساخت و ساز در گینه ی بیسائو می اندازند .

5 – اما من از زاویه ای دیگر به عمق مصلای تهران نفوذ کرده ام . ببینم آیا شما نیز با من در این نگاه نافذ هم رای و هم نظرید ؟ من نمی گویم عده ای آدم زرنگ ، از بنای این مصلی ، به زیربنای مطامع خویش داربست بسته اند . درعین حال که اگر کودن باشم ، باید این گزینه را به دور اندازم و بهایی برای آن قائل نشوم . از قدیم گفته اند :  دزدان مصلی ، از آن دزدان موزی و حق بجانبی هستند که حتی بابت عطسه های روزانه ی خود ، از حساب بانکی رهگذران پول برداشت می کنند .

6 – اما من متعمدانه ، از دزدی در مصلای تهران رو برمی گردانم تا بتوانم به اصل ماجرا بپردازم . مگر فراتر از دزدی در مصلای تهران ، ماجرای دیگری نیز درکار هست ؟ بله ، اصل ماجرا همینجاست . می گویم :

7 – فرض کنید مصلای تهران ، همین فردا کامل شود و درمدار بهره برداری قرار گیرد . یعنی از رادیو و تلویزیون اعلام کنند که : از جمعه ی آینده ، و در جمعه های آینده ، نماز جمعه ی تهران در مصلای بزرگ تهران برگزار می شود . این خبر ، گرچه از اتمام یک پروژه ی ملی خبر می دهد و بایستی همه ی ما را به وادی سرور و شادمانی دراندازد ، اما برای جماعتی ، اتفاقا این خبر ، نه با سرور و شادمانی ، که با دلهره و رنج و نگرانی و اندوه همراه است . اگر گفتید چرا؟

8 – من از کنار این پرسش محوری ، با ظرافت گذر می کنم تا خود شما  پاسخ آن را برای من بنویسید . اما به یک بام و چند هوای رفتار خودمان که نگاه می کنم ، به بزرگان قوم خود حق می دهم از برگزاری نماز جمعه ی اهل سنت در تهران نگران باشند . درجایی که ما برای شیعیان مدینه و شهرهای دیگر دنیا نگرانیم و با دیپلماسی افسرده ی خویش تلاش می کنیم برای آنان مسجد و پایگاه دست و پا کنیم ، خودمان از تماشای روزی که اهل سنت ما در تهران صاحب مسجدی باشند و در او نمازجمعه به پا کنند  ، به هراس می افتیم . با این همه ، حکایت وحدت میان شیعیان  و سنیان ، تا زمانی که ما به سنیان سرزمین خویش ، درست مثل خودمان بها ندهیم و آنان را مثل خویشاوندان خویش دوست نداشته باشیم ، و برای بازپرداخت حقوق معوقه ی آنان گریبان ندریم ، حکایتی تهی از حقیقت است . ما باید سنیان سرزمین خویش را باور کنیم و بدانیم که آنان ایرانی اند و وطن خود را دوست دارند و هرگز به روزی نمی اندیشند که غریبگان بر این سرزمین پای گذارند .

9 – شما در خیال خود ، جمعیت حاضر در دانشگاه تهران را که برای اقامه ی نماز جمعه بدانجا رفته اند ، با سلام و صلوات ببرید و در مصلای تهران بنشانید . تصویری که از تلویزیون پخش خواهد شد ، لبخندی از سر تاسف برلبان همه ی ما خواهد نشاند . بله ، این ، همان بلایی است که ما بر سر امهات دین خدا آورده ایم .

Share This Post

 

درباره محمد نوری زاد

با کمی فاصله از تهران، در روستای یوسف آباد صیرفی شهریار به دنیا آمدم. در تهران به تحصیل ادامه دادم. ابتدایی، دبیرستان، دانشگاه. انقلاب فرهنگی که دانشگاهها را به تعطیلی کشاند، ابتدا به آموزش و پرورش رفتم و سپس در سال 1359 به جهاد سازندگی پیوستم. آشنایی من با شهید آوینی از همین سال شروع شد. علاوه بر فعالیت های اصلی ام در جهاد وزارت نیرو، شدم مجری برنامه های تلویزیونی جهاد سازندگی. که به مناطق محروم کشور سفر می کردم و برنامه های تلویزیونی تهیه می کردم. طوری که شدم متخصص استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان. در تابستان سال 1361 تهران را رها کردم و با خانواده ی کوچکم کوچیدم به منطقه ی محروم بشاگرد. به کوهستانی درهم فشرده و داغ و بی آب و علف در آنسوی بندرعباس و میناب. سال 1364 به تهران بازآمدم. درحالی که مجری برنامه های روایت فتح بودم به مناطق جنگی می رفتم و از مناطق عملیاتی گزارش تهیه می کردم. بعد از جنگ به مستند سازی روی بردم. و بعد به داستانی و سینمایی. از میان مستندهای متنوع آن سالهای دور، مجموعه ی “روی خط مرز” و از سریالهای داستانی: پروانه ها می نویسند، چهل سرباز، و از فیلمهای سینمایی: انتظار، شاهزاده ی ایرانی، پرچم های قلعه ی کاوه را می شود نام برد. پانزده جلدی نیز کتاب نوشته ام. عمدتاً داستان و نقد و مقاله های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی. حوادث خونین سال 88 بساط فکری مرا درهم کوفت. در آذرماه همان سال بخاطر سه نامه ی انتقادی به رهبر و یک نامه ی انتقادی به رییس قوه ی قضاییه زندانی شدم. یک سال و نیم بعد از زندان آزاد شدم. اکنون ممنوع الخروجم. و نانوشته: برکنار از فعالیت حرفه ای ام.

29 نظر

  1. جناب نوری زاد عزیز سلام علیکم ماجرای ساخت مساجد و مصلاهای آنچنانی داستان غم انگیزی است . جای دوری نروید از چهار راه پارک وی در خیابان ولی عصر به بالا، ببینید چند تا کتابخانه مهم وپیشرفته و چند تا مرکز تحقیقاتی علمی که حکومت عهده دار آنها باشد وجود دارد . حال مسجدی در وسطای این مسیر در بر خیابان می سازند که فقط با پول سنگهای بکار رفته در آن می توان چندین کتابخانه ساخت ، چندین شفاخانه ساخت ، بسیاری گرسنگان را جان بخشید و …. اگر گفتید چه کسی هزینه مسجد را می پردازد؟ انصاریان عضو هیات رئیسه و ظاهرا رئیس هیات مدیره بانک تات. تحقیقی میدانی صورت گیرد می بینید که ساخت چنین فضاهایی شده یک پوشش برای گرفتن امتیازات بیشتر .

     
  2. اگه افتتاح بشه چه جوری پرش کنند؟ دیگه مجبورن هر هفته پادگانهاو ادارات را هر جمعه بیارن نمازجمعه

     
  3. مسجد را دوست دارم فضای معنوی و حس خوبی به آدم می دهد مساجد زیادی را در گذر عمر نماز گذارده ام اما لذت مسجد جمکران در کودکی و با مادر خیلی در جانم نشسته ,مادر بزرگم 40 شب چهارشنبه با پای پیاده از چهل اخترون قم جمکران می رفت توی گرمای شدید با مهره های تسبیح گلی بازی میکردم و تاقباز خوابیده به سقف مسجد چشم می دوختم بعضی مواقع هم دور از چشم مامان طعم گل تسبیح را در دهان مزه مزه می کردم سکوت و خلوتی مسجد و صدای گنجشکان و صدای صوت سین سبحانه الله مامان صفای روح بود مسجد قبا و شجره هم به دلم نشست اما مسجد النبی قسمتی از بهشت بود بخصوص ظلع مشرف به بقیع نمی دانم آخرین با ر کی نماز خواندم مامان گفته بود تو جمعیت سفت گوشه چادرم رو بچسب ,فکر کنم گم شدم آه , یا مقلب القلوب ادرکنی ادرکنی

     
  4. جناب نوری زاد عزیز . ماجرای مصلای تبریز بسیار غم انگیز تر است .از ابتدای انقلاب محوطه زیبای ارک تبریز تصرف شد و بعد از تخریب قسمت هایی از بنای ارک به وسیله ی مواد منفجره و همچنین پارک محوطه آن و تخریب چند بنای بسیار ارزشمند از جمله یک سالن اپرای بی نظیر که حالا تماشای عکس های آن غم و حسرت عجیبی را بر می انگیزد تا به امروز در این مکان چندین نوع مصلی که اولی یک محوطه ی اسفالت روباز بعدی یک بنای مسقف سوله مانند و حالا یک بنای بسیار عظیم که سالهاست شروع شده و یک فاز آن مورد بهرهبرداری قرار گرفته استساخته شده است .و همه این ها علاوه بر اتلاف منابع مالی به بهای نابودی میراث فرهنگی و ابنیه های بی نظیر تاریخی بوده است.
    مردم و میراث فرهنگی هم از همان ابتدا به هر طریقی که امکان داشت مخالفت خود را ابراز کرده بوده اند که احدی از ائمه ی جمعه و مسئولان اعتنایی نکردند

     
  5. اهل تسنن هم اینقدر به وحدت با شیعه قائلند که شما ازش دم میزنید؟ غیر از اینه که سنی ها به قدرت برسند نخواهند گذاشت شیعه یک آب خوش هم از گلویش پایین رود؟؟

     
    • تا اونجایی که من میدونم نباید به گفته بزرگان قصاص قبل از جنایت کرد (هرچند من کلن با قصاص مخالفم ) یعنی چی از حالا ما در حق هم وطن سنی مذهبمون جنایت کنیم که ممکنه یک روزی اونا به قدرت برسن و در حق ما جنایت بکنن! باز تا اونجایی که من میدونم این سلسله صفویه بود که کشتار مذهبی رو تو این کشور به گونه سیستماتیک بنیان گذاشت از اون هنگام تا اکنون هم که حکومت(حکومت واقعی یا حکومت سایه )دست برادران شیعه بوده و هرگاه تونستن حقوق سنیها رو پایمال کردن شما نگاهی بیاندازید به رفتار حکومت در این سی و اندی سال ،نه تنها به حقوق سنی ها که به حقوق هیچ یک از اقلیتهای قومی احترام نگذاشته چرا راه دور بریم حتی به حقوق شیعه مذهب هایی که مشی سیاسی متفاوتی هم داشتند احترام نگذاشته و نمی گذاره و نگذاشته آب خوش از گلوشون پایین بره. نه دوست گرامی مشکل از سنی و شیعه و مسیحی و یهودی نیست مشکل در خوی ما ایرانیان است که هریک به قدرت برسیم و از آنجا که از شایستگی نبوده است دست به هر کاری می زنیم تا قدرت نامشروع خود را مشروع جلوه دهیم و هر انتقادی را دشمنی می پنداریم و همه را با خویش دشمن می گیریم و لاجرم دست به حذف دشمن !یا خفه می کنیم یا سر به نیست می کنیم یا به لجن می کشیم یا حصر می کنیم یا از کمترین حقوق شهروندی محروم می کنیم خلاصه اینکه هر کاری می کنیم تا دشمن!!!!!نابود بشه از اونجایی هم که ما مدار حق و عدالت و درستی و همه چیز هستیم همه کار ما هم عین حقانیت و عین عدالت است و این پایین ها هم همیشه کسانی پیدا می شن که به به و چه چه کنن و از مدیریت الهی یا اوامر ملوکانه ما تعریف و تمجید بکنن .
         دوست گرامی قدرت غیر پاسخگو فساد آور است و از اون بدتر مردمی  که  پرسش نمی کنند فاسد پرورند مردمی که هریک در زندگی شخصی خویش انواع دروغ و دغل و ریا و تزویر و پشت هم اندازی را به کار می بندند و به فرزندان خویش می آموزند و همه آنها را به راحتی آب خوردن توجیه می کنند نیز فاسد پرورش داده و به جامعه تحویل می دهند 

       
  6. جناب نوریزاد عزیز. سالها پیش در زمان جنگ فکر کنم سال 64 بود یا 65 در یک شرکتی کار میکردم که دستگاه های دیالیز بیمارستانها را سرویس میدادیم. آون موقع اوضاع بیمارستان ها بسیار اسف بار بود و تعداد بیماران دیالیزی روز بروز بیشتر میشد. مشکل نبود که بیماران تهیدستی را کا از شهرستان های دور و نزدیک به تهران می آمدند تا هفته ای سه روز و روزی چهار ساعت دیالیز بشن تا امیدی برای زنده بودن داشته باشن را ببینی که در اطراف میدان ونک مجبور به گدائی میشدند تا بتونن حداقل یک نان بربری بخرند تا بتونند برای روز بعد قوتی داشته باشند. در آنروزها همه هم و غم ما این بود که به این بیماران لاعلاج برسیم چرا که معلوم نبود خود ما یا خانواده مون هفته یا ماه بعد عضوی از آنها باشیم. این بود که با دوستان و مهندسان همکار تصمیم گرفیتم تا خود از دستگاه های موجود خارجی مطالع کرده و دستگاه خودی را طراحی کرده و بسازیم تا با تولید انبوه آن بیمارستان های شهرهای دور نیز بتوانند پیش بیمارن خود شرمنده نباشند. داستان را خلاصه میکنم که بعد از پیشنهاد به رئیس شرکت و موافقت و کمک مالی او توانستیم این دستگاه رو بعد از چند ماه کار شبانه روزی طاقت فرسا بسازیم. اول بما گفتند که دستگاه باید توسط کلیه سازمانهای بهداشت, صنعت, اداره استاندارد, برنامه و بودجه و خیلی از سازمانهائی که الان اسمشون یادم رفته این دستگاه رو تائید کنند. ما هم طبق گفته آنها عمل کردیم و در مشهورترین بیمارستانهای دیالیزی تهران دستگاه را به تست گذاشتیم و تعداد 46 بیمار دیالیزی را طبق همون استانداردهائی که از ما خواسته بودند به آنها جواب دادیم. نتیجه تبریک و حمایت لفظی, شربت و شیرینی و بستنی از جانب مسئولین امر بود. اما بعد از دوماه که ما منتظر گرفتن مجوز تولید دستگاه بودیم خبر آمد که ستگاه را به انبار زیرزمینی همان بیمارستان منتقل کرده اند. و بعد از جستجو و تلاش طلاقت فرسا بما گفتند که وزارت بهداشت و انجمن دیالیز مجوز صادر نکرده و با تولید این دستگاه کاملا مخالفند. ما که از این برخورد کاملا مایوس و سرخورده بودیم به بررسی این مخالفت اقدادم کردیم و به ایم نتیجه رسیدیم که آقایانی که میبابست مجوز تولید دستگاه دیالیزی که همه تست های خود رابا موفقیت پشت سر گذاشته را صادر کنند خود صاحبان اصلی ورود دستگاه های گرانقیمت دیالیز با استفاده از دلار ارزان دولتی(670 ریال) میباشند. آیا شما فکر میکنید جای این آقایان بودید چه میکردید؟ منافع باد آورده را بر باد می دادید تا مریض های دیالیزی فقیر به زندگی شون برگردند؟

     
  7. در استان قم هم که به قولی پایگاه این حکومتست سالیان سال نماز جمعه در مصلا برگزار میشد که با توجه به کاهش جمعیت نمازگزاران این مصلا را 3سالست که به بهانه ای واهی تعطیل و نماز جمعه را به حرم انتقال دادن که با توجه به محیط کوچکتر و حضور زائرین بازهم نبود نمازگزار به واضح مشخص است.

     
  8. دقت کردید که این مصلا روح نداره؟ شادابی نداره. انگار آدم می فهمه مال حرام و بد توشه

     
  9. dalile aslish chie?

     
  10. دوستان وبرادران وخواهران عزیز بگویید دین درایران بازیچه است وخود را راحت کنید وگرنه دراین باره که خورده وکیبرده وکی تصمیم به خوردن وبردن واین جور مسایل دارد حرف وحدیث بسیار است..

     
  11. هدف اصلي شون دانشگاست.
    كنترل فكر دانشگاهي براشون خيلي مهمه.

     
  12. سلام
    یکی ازمشکلات آقایان دانشگاه است و انتقال نماز جمعه از دانشگاه به معنای خالی کردن سنگری است که به سختی ان را به دست آورده اند )اشغال کرده اند(

     
  13. اقای نوری زاد چنین داستانی هم در اصفهان هست مصلای بزرگ اصفهان چندین سال هست نیمه کاره رها شده

     
  14. دقیقا همینه از کم بودن جمعیت هراس دارن

     
  15. وجود نازنیت از بلا بدور باد. خدایا مردان مجاهد سرزمین مرا که سری نترس دارند و هنوز به حق دعوت می کنند سلامت بدار و از شر اهریمنان محفوظ بدار .

     
  16. سلام ودرود با افتخار لینک شدید….سپاس از حضور سبزتان..سبز باشید واهورایی….وپایدار باشد استاد بی بدیل آواز ایران استاد عزیزم شجریان….

     
  17. آقاي نوري زاد عزيز سلام
    من كلا انسان مذهبي هستم اما حضرت عباسي اگر به من بگويند به يك بت تعظيم كن يا پشت سر آقاي سيد ا خ نماز بخوان من سجده بر لات و هبل را به چنين نمازي ترجيح مي دهم
    متاسفانه بزرگترين آسيب به قول دوستان فتنه 88 تضعيف باورهاي ديني مردم بود در ايام نوروز كه جنابعالي در زندان تشريف داشتيد براي اولين بار در 10 سال گذشته استان خراسان رضوي چهارمين استان مقصد مسافرين نوروزي بود اول تصور مي كردم اين امر اتفاقي ست اما و قتي در اعياد شعبانيه (كه مصادف بود با تابستان كه تنها دو ماهه براي سفر) به مشهد مقدس مشرف شدم با كمال تعجب اين شهر را به مراتب خلوت تر از حد معمول ديدم به نحوي كه در خيابان امام رضا دهم هتلي را به نصف قيمت اجاره كردم
    انصافا اگر امثال جنابعالي و سران فتنه و خواص بي بصيرت نبوديد آبرويي براي ما بچه مذهبي ها باقاي نمي ماند از اين بابت ممنونم
    راستي فكرش را بكنيد سي سال ديگر كه امثال مراجعي چون حضرات جوادي آملي وحيد شبيري زنجاني صانعي حسن زاده آمي و … رحلت فرمايند و امثال آقايان رسايي و حسينيان و احمدي نژاد و مشايي نماد ديانت باشند براي فرزندان ما از اسلام چه مي ماند؟

     
  18. سلام آقای دکتر نوری زاد
    درباره مصلای تهران من علاوه بر نکات درستی که شما به آن اشاره کردید و دوستان نیز به فراخورحال نکاتی به آن افزودند می گویم : افتتاح مصلای بزرگ تهران می تواند یک هفته دوهفته با بوق و کرنا عوام را به آنجا بکشاند . اما وقتی حساسیت مردم به صفر رسید دوربین ها باید دوچیز را نشان بدهند . یکی عظمت بنا را و دیگری تهی بودن زیربنا را . و این درست در حالی است که در فرانسه نمازجمعه مسلمانان با شکوه تمام برگزار می شود . در مالزی که ما اسلامش را آمریکایی می دانیم مساجد لبریز از جمعیت نمازگزار می شود . در عربستان نگو و نپرس . کافی است یک بار در همین مصلا 4 یا 5 هزار نفر بیایند برای نماز فکر می کنید دوربین صداوسیمای ما چه چیز را جز خجالت بایدنشان بدهد؟ اما دوربین های مردم آبرو برای آنانی که دین مردم را به بازی گرفتند نخواهند گذاشت . مردم وقتی حق اعتراض نداشته باشند اعتراضشان را با عدم تمکین در همین امور نشان می دهند . می گویند وقتی ما اجازه یک راهپیمایی ساده و ساکت را نداریم چرا بیاییم نماز جمعه مثل عروسک های کوکی شعارهای تهی ازواقعیت را تکرار کنیم . من فکر می کنم افول تعداد نمازگزاران اگرچه می تواند به عملکرد نادرست بالانشینان مربوط باشد و مردم عطای دین را به لقایش بخشیده باشند اما این مردم ترجیح می دهند نمازشان را در خانه بخوانند تا به امامت جنتی .فردی مثل سید احمد خاتمی خداوکیلی با آن خطبه های آتشینش تا حالا چند جوان را به نماز و به اسلام متمایل کرده ؟ سطح بسیار نازل خطبه ها و بی سوادی امامان جمعه و گزینش نوکر صفتان برای این مسئولیت باعث شده تریبون های نماز جمعه به تریبونی برای استحکام زشتی های نظام و نه نقد و آسیب شناسی آن تبدیل شود . اینها همه دست به دست هم داده اند که یک خطیب بی سواد چیزی برای گفتن نداشته باشد . یعنی یک جوان هیچ ارتباطی بین خود و سخنان سید احمد خاتمی یا صدیقی یا امامی کاشانی یا جنتی نمی بیند . اگر دقت کرده باشید امام جمعه ها و مراجع و روحانی ها همیشه از کلمه “باید” استفاده می کنند . که مثلا باید اینطور شود و باید آن طور . یکبار به این فکر نمی کنند که بسیاری از این باید ها در این سی و دوسالی که از انقلاب می گذرد باید متوجه خودشان می شده . اما دریغ از فرصت هایی که به قول شما از کف رفت . و با ز به قول شما مگر می شود باردیگر این مردم رمیده را سرسفره دین نشاند ؟

     
  19. اتفاقا در شهر اصفهان نیز در حال ساختن مصلای بسیار بسیار بزرگی هستند به طوری که از فاصله 10 کیلومتری هم منارهای آن پیداست
    اما….
    اما….
    هرگز این مصلا به بهره برداری نرسید
    دقیقا نمی دانم ولی فکر کنم بیش از 15 – 20 سالی هست دارند روی آن کار می کنند و فکر نکنم قرار باشد هرگز تمام شود
    الان نماز جمعه شهر اصفهان در میدان امام(نه اشتباه نکنید نه در خود میدان) داخل مسجد امام برگزار می شود.
    البته بعضی مواقع در وسط میدان برپا می شود که فقط گوشه ای از این میدان تاریخی را پر می کند

     
  20. چه قلم بر حقی دارید انصافا !
    با خوندن این مطلب به جا و عمیقتون یاد یه نکته ای افتادم در همین مورد !
    نمیدونم چقدر درسته اما چند سال پیش از کسی که ادعای شناخت معارفی داره شنیدم که نزدیک به این مضامین میگفتن: طراحی های مصلی از تفکرات دخانی است و میگفتن منو یاد شیطان میندازه ! از بحث های معارفیشون هم که بگذریم فکر میکنم همین نکات شما بهترین دلیل برای اثبات این نظریه میتونه باشه !
    البته مردم ما به این چیزها خوب عادت کردن ! که هیچ چیزی به جا اجرا نمیشه . و همین قبیل داستان ها بوده که هر روز سوژه ی جدیدی دست بی دینان و مدعیان و … داده !
    فقط از خدا میخوام که در این رمضان ما رو رشد بده . از این ختم قرآن های ظاهری فراتر بریم ای کاش .

    راستی خوشحالم که هستید و می نویسید و رمضان با کمری شکسته تر قدم نگذاشت آقای نوری زاد عزیز .

     
  21. واقعا اين يك پرسش اساسي است كه عين القضات ميگه و منم برام سواله كه وقتي 40 درصد مردم طبق امار كميسيون اقتصا دي زير خط فقرند و به گفته پيامبر بزرگ مان فقر ايمان را زايل ميكند ريختن اينهمه پول در ساخت مساجد انچناني و تجديد بناي غير ضروري اماكن متبركه و چراغانيها و ولخرج هاي بيش از اندازه در روزهاي خاص چه دردي را دوا خواهد كرد؟كشوري با اين همه درامد حاصل از نفت و ساير اجناس غير نفتي چرا بايد فقر در ان بيداد كند اين پولها به كجا ميرود جز اينكه توزيع نامتوازن دارد وجامعه را به دو گروه درجه يك ودو تقسيم كرده اند؟انوقت مردم شريف اين ديار بايد حق خود را با نام سهام عدالت گدايي كند.به كجا ميرويم؟روحت شاد روح خدا وجايت سبز است اينجا.بگذاريد بگويم كه از ديد من مصلا را تمام نكردند چون همه چيز عوض شد .انها فكر ميكردند انجا اكنده از مردم ممن خواهد شد در حاليكه در اين چند سال هر روز از حاميان اين نظام با اين سبك حكومت كاسته شد وترس داشتند كه اين ريزش اشكار شود

     
  22. با سلام
    بنده اهل رشت هستم. یک چنین داستانی در استان ما و شهر رشت هم اتفاق افتاد. نماینده متوفی امام و رهبری ، با اصرار فراوان و گرفتن پولهای کلان از بازاریان و مردم و … ، همه را مجاب کرد که باید برای شهر رشت یک مصلی ساخته شود و مهدیه رشت (یادگار مرحوم کافی) را برای اقامه نماز جمعه کافی ندانست!!! (که البته برای دهه 60 تقریبا این طور بود!!!)
    سالها ، مصلی خاک می خورد و البته پول !!! تا بالاخره ساخته و به بهره برداری رسید. قبل از اتمامش ، در بین مردم شایعه شده بود که نماینده ولی فقیه ، می خواهد مزارش را در این مکان بنا کند تا زیارتگاه شود!!! چند سال بعد از بهره برداری ، ایشان مرحوم شدند و در حیاط این مصلی ، مقبره ای برایشان ساخته و آنجا دفن شدند !!!!!!!!؟؟؟؟؟
    بگذریم ، وسعت مصلی به حدی است که تمام جمعه ها ، حدود دو گروهان از سربازان نیروی دریایی ارتش ، تعدادی از سربازان سپاه ، برای اقامه نماز جمعه بصورت رژه وارد مصلی می شوند تا بتوانند حدود 3-4 ردیف اول را اشغال کنند!!!
    بعد با گذاشتن اتوبوس های رایگان شرکت واحد ، مردم روستایی را ترغیب به حضور در نمازجمعه می کنند (جالب آنکه اکثرا از جاهایی می آیند که در همان جا هم نمازجمعه برگزار میشود!!!!)
    با این حال ، معمولا نماز جمعه با یک سوم ظرفیت مصلی برگزار می شود!!!! جالب تر این که ، تازه نصف صحن مصلی را پرده زده و خانم ها را که علی القاعده طبقه دوم را برایشان طراحی و ساخته اند ، به صحن کناری می آورند!!!!
    دوربین هم هیچ وقت بیشتر از چند صف اول را نشان نمی دهد!!!
    بگذریم که در اواخر دهه شصت می گفتند که جرثقیل عظیمی که حدود 2 – 3 سال بدون استفاده در مکان مصلی نصب و بدون بهره برداری قرار داشته ، ماهیانه چند میلیون (اواخر دهه شصت!!!) ، حق الاجاره دریافت می کند!!!!
    با تشکر

     
  23. با سلام و آرزوی قبول طاعات همه مومنین و مومنات،

    مسئله تعداد نمازگزار است. اگر نماز جمعه در مصلا برگزار شود تعداد قلیل نماز گزار باعث شرمندگی مسئولین خواهد بود و کف بودن تبلیغات در این زمینه را بر ملا می کند.

    یا حق

     
  24. علی نادان زاده

    1-یک طرح بلند پروازانه بود مصلایی که در شان و مقام ام القرای اسلام باشد.

    2- اگر توجه کرده باشید ما بزرگترین هر چیزی را در خاورمیانه می خواهیم (یک عقده است در ما)

    3-اگر می دانستند می توانند حداقل 60 درصد انرا نیز پر کنند همین فردا افتتاح می گردند. ولی خودشان می دانند که اگر نماز را ببرند انجا ابروریزی خواهد شد و سوالات زیادی حتی برای افراد ساده دل شرکت کننده نماز جمعه مطرح خواهد شد.

    3- یک گندی زده اند نمی دانند چطور سرو ته اش را هم بیاورند.

    4- تمام نکردن پروژه در ایران برای خوردن پول بیت المال استه که فقط مختص به این پروژه نیست.

     
  25. قلم جنابعالي را بايد طلا گرفت

     
  26. سلام و عرض ارادت
    به بهانه ی قسمتی از نوشته ی تان نقدی را آغاز نموده ام
    خوشحال می شوم که بخوانید و نظر دهید
    همین

     
  27. مسعود دیپلمات

    جناب آقای نوری زاد عزیز دامت افاضاته
    به عرض حضرتعالی برسانم که البته تصویری که از تلویزیون پخش خواهند کرد جور دیگری خواهد بود ، خودتان که وارد هستید .
    مضافا اینکه کیسه خلیفه آنچنان خالی نیست که از استخدام مزدوران بیشتری جهت پر کردن فضا عاجز باشند و یا نتوانند با تمهیداتی از کیسه بیت المال! کارمندان بیچاره را به تحمل این مهم وادار کنند .
    راستی ! اگر یک تحقیقی هم در باره این که چرا اخیرا اصرار دارند تا اکثر مدیران قسمت ها در ادارات از خانم ها باشند تا آقایان بفرمایید ممنون خواهم شد.

     
  28. داستان مصلای تهران را بیایید از جنبه ی دیگری هم نگاه کنیم
    ابتدا در خواستی که مقام معظم رهبری و جناب آقای هاشمی رفسنجانی محضر امام تقدیم می کنند :

    بسمه تعالى

    محضر مبارک رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامى حضرت آیت اللَّه العظمى امام خمینى- مدظله العالى- السلام علیکم و رحمة اللَّه.

    به دنبال احساس نیاز به ایجاد مصلاى تهران و در پى جستجو و بررسى چند ساله، محلى مناسب در قسمت شمال مرکزى تهران (عباس آباد) که در مالکیت شهردارى است شناسایى شد و طرح مناسب و جامعى پس از مشورت فراوان و به مسابقه گذاشتن میان مهندسان داخلى و خارجى، تهیه شد ..

    از آنجا که مشکلات حقوقى و ثبتى و تشریفات انتقال قانونى به این زودیها قابل حل نیست و مشکلات اقامه نماز جمعه تهران در دانشگاه روز افزون است و به نظر مى‏رسد که این کار باید به همت و اراده حضرتعالى به سرانجام برسد، لذا استدعا دارد اجازه فرمایید به مقدار یک میلیون متر مربع از اراضى مزبور در حد فاصل خیابان شهید بهشتى به سمت شمال، که قسمت اعظم آن نیز با موافقت شهردارى محصور گردید و در اختیار مصلا است به ساختمان مصلا و تا حد لازم در محور قبله از شمال آن براى سایر مرافق اختصاص یابد و تصدى امور آن با امام جمعه تهران باشد.

    همچنین طرح هایى که بعدا در حریم مصلاى تهران پیش بینى مى‏شود با موافقت امام جمعه انجام گیرد.

    – سیدعلى خامنه‏اى- اکبر هاشمى‏ ”

    و سپس پاسخ امام به این در خواست :
    بسمه تعالى

    باحفظ جهات شرعى در مورد زمین مذکور با پیشنهاد حجتى الاسلام، آقایان: خامنه‏اى و هاشمى، موافقت مى‏شود. ان شاء اللَّه در کنار ساختن مصلاى تهران، در ساختن‏ بینش کفر ستیزى مسلمانان موفق باشید. ضمناً سادگى مصلا باید یادآور سادگى محل عبادت مسلمانان صدر اسلام باشد. و شدیداً از زرق و برق ساختمان هاى مساجد اسلام امریکایى جلوگیرى شود. خداوند تمامى دست اندرکاران برپاکننده مساجداللَّه را تأیید فرماید .

    23/ 8/ 1367

    – روح اللَّه الموسوى الخمینى.

    و اینک یک سؤال ساده از محضر دو بزرگوار : سادگی مصلای تهران یاد آور سادگی محل عبادت مسلمانان صدر اسلام است حقیقتا !؟ در مصلای تهران از زرق و برق ساختمان مساجد اسلام آمریکایی جلو گیری شده است واقعا !؟ یا اینکه این توصیه ی امام هم …. همین

     

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نمیشود.

 سقف 5000 کاراکتر

Optionally add an image (JPEG only)

74 queries in 0932 seconds.