اخلاقی ناپسند مبتنی بر اینکه زندانبانان فکر کنند که این یک بازی است…
در همشتمین روز اعتصاب غذای زندانیان سیاسی زندان اوین و رجاییشهر، محمد نوریزاد از چهرهها و گروههای مختلف میخواهد زندانیان را در معذوریت پایان دادن به اعتصاب غذا قرار ندهند. آقای نوریزاد که به تازگی از زندان آزاد شده خود در مدت حضور در زندان، ۴۰ روز اعتصاب غذا کرده بود.
این روزنامهنگار و کارگردان منتقد حکومت ایران در گفتوگو با دویچه وله از چگونگی تغییر حالات روحی و جسمی زندانیان اعتصابکننده در زندان میگوید.
- دویچه وله: بسیاری از شخصیتها و گروها خواستار پایان دادن به اعتصاب غذای ۱۹ زندانی سیاسی زندان اوین و رجائیشهر شدهاند. در شرایط فعلی نگاه شما به ادامه اعتصاب غذای این زندانیان یا شکستن این اعتصاب غذا چهگونه است؟
محمد نوریزاد: اگر بخواهم احساسی برخورد کنم، طبیعی است که من هم باید صحبت دوستانم را تکرار کنم. یعنی خواهان صحبتهای همه افرادی که خواستار خاتمه بخشیدن به اعتصاب غذای این افراد هستند باشم که اعتصابشان را تمام کنند.
اما نگران هستم که این اعتصاب کردنها و اعتصاب شکستنها بنا به توصیهی کسی یا کسانی یا عزیزانی، منجر به اخلاقی ناپسند شود. اخلاقی ناپسند مبتنی بر اینکه زندانبانان فکر کنند که این یک بازی است. زندانیان چند روزی غذا نمیخورند و دیگران وساطت میکنند و بعد آنها این وساطت را میپذیرند و اعتصاب خودشان را میشکنند. طبیعی است که جدی نخواهند گرفت.
یک زندانی یا زندانیان تنها و تنها در شرایطی دست به اعتصاب غذا میزنند که احساس کنند دیده نمیشوند، فهمیده نمیشوند یا تحت فشار روحی و جسمی قرار دارند، حقوقشان تضییع شده و کسی نیست که پناهی برای خواستههای آنها باشد.
وقتی هدی صابر جان خود را از دست میدهد، طرف مقابل اصلا نه انگار. آقا، یک نفر به اسم انسان، جان خودش را از دست داده است. چرا نباید چرخهای قضایی کشور به سمت تحلیل و به سمت حل کردن این ماجرای بههم فشرده یا گره درهم تنیده حرکت کنند؟ اصلا انگار نه انگار که یک فرد، یک انسان جان خود را از دست داده است.
دوستان ما در جهت صیانت از جان انسانها و بازتعریف یک امر قضایی، دست به اعتصاب غذا زدهاند. حالا اگر قرار باشد بدون اینکه نتیجه بگیرند، اعتصاب خود را با توصیهی من و شما بشکنند و به همان روزهای سابق برگردند، به چه درد میخورد؟!
من شنیدهام همه تقاضا میکنند که، “اعتصاب غذایتان را بشکنید، ما نگران جان شما هستیم. “مگر جان آنها چه فرقی با جان هدی صابر یا جوانهایی که در خیابان آسیب دیدند، دارد؟!
این زندانیان عصارهی زیباییهای مردم ما هستند که الان در زندان بهسر میبرند. آنها خودشان فهم دارند، خودشان غیرت دارند، خودشان واقف هستند که چه بکنند و چه نکنند. با این وساطتها، آنها را در محضوریت قرار ندهیم. خودشان اگر تشخیص دهند نتیجهای گرفتهاند اعتصاب غذایشان را میشکنند. در غیر این صورت، چرا ما باید انتظار داشته باشیم که یک امر خام در نیمهراه خود به بنبست برسد؟
دیروز یکی از زندانیان اعتصاب غذا کرده که از زندان بیرون آمده بود را دیدم. او میگفت اصلا کسی به صحبت ما توجهی نمیکند. وقتی طرف مقابل نمیشوند، نمیبیند و کوچکترین ارزشی برای این حرکت بزرگ که در عرصههای جهانی اینچنین انعکاس وسیعی داشته، قائل نیست، چرا باید اعتصاب غذا شکسته شود؟ من اتفاقا متعمدانه میگویم با هر هزینهای که میخواهد داده شود، این اعتصاب غذا باید به سرانجام برسد. یعنی به یک نتیجهی درست برسد.
- به هزینهی احتمالی اشاره کردید. مثلا اگر برای این ۱۹ زندانی سیاسی اعتصاب غذا کرده، اتفاقی همچون اتفاق هدی صابر بیفتد، فکر نمیکنید هزینهی سنگینی باشد؟
الان قضیه فرق میکند. الان آقای امینزاده را آوردند بیمارستان؛ با سرعت هم آوردند. یعنی به محض اینکه ایشان ابراز کسالت کرد (ایشان از قبل هم کسالت داشت و بیمار بود)، بلافاصله او را به بیمارستان مدرس بردند و الان در در بخش سیسییو بستری است.
این کار را در مورد هدی صابر نکردند. در مورد هدی صابر اصلاً قبول نکردند که او اعتصاب کرده است. باور نکردند و نخواستند اهمیتی بدهند. آنقدر دیر اقدام کردند که درست در همین بیمارستان مدرس، هدی صابر جان خود را از دست داد و ناجوانمردانه یک روز تمام جنازهی او در سردخانه بود و به خانوادهاش خبر ندادند.
الان آقای امینزاده را با شتاب به همان بیمارستان آوردهاند. این نشان میدهد بههرحال این اعتصاب مخاطب خود را پیدا کرده است. این اعتصاب یک حرکت درست و پسندیده است که انعکاس جهانی یافته است. مگر این زندانیان چه میخواهند؟ میگویند ما را دریابید، سخن ما را بشنوید، درستی حرکت شما اگر بر ما ثابت شود، ما دلیلی برای اعتصاب نداریم. وقتی چنین چیزی دیده نمیشود، دست به اعتصاب غذا میزنند.
هزینه اعتصاب غذا هم چه ایرادی دارد؟! دیروز سهراب اعرابی و محسن روحالامینی در خیابان جان خود را برای این حرکت دادهاند، امروز هم امینزاده، نوریزاده یا دیگری این هزینه را بدهد. هیچ فرقی ندارد. حالا به جهت اینکه این دوستان در زندان هستند و سنگینی رسالتی که بر شانهی خود حمل میکنند نگرانی ما را مضاعف میکند.
اولا این زندانیان اعتصاب غذای تر کردهاند، یعنی آب مینوشند. کسی که آب مینوشد و احتمالا مختصری هم غذا میخورد، میتواند تا ۶۰ روز دوام بیاورد. یعنی آنها ۶۰ روز در جان رسانهها حیات خواهند دمید و صدای خود را به جهانیان خواهند رساند.
در صورتیکه اگر همین الان آقای لاریجانی رییس قوهی قضاییه، خودشان یا نمایندهشان بروند با زندانیان صحبت کنند، آنها اعتصابشان را میشکنند. وقتی چنین دلجویی مختصر یا حرکتی مختصر از طرف مقابل دیده نمیشود، چرا باید اعتصابی را که شروع کردهاند، بشکنند؟ هزینهاش را هم میدهند. قطعا اگر اتفاقی هم برای آنان بیافتد، طرف مقابل هزینهای چند برابر خواهد پرداخت.
- در بارهی اعتصاب غذای خودتان یعنی ۴۰ روزی که اعتصاب غذا کرده بودید، بگویید. در اعتصاب غذا چه مراحلی طی میشود و در هر مرحله از لحاظ جسمی و روحی چه احساسی داشتید؟
من در مرحلهی اول اعتصاب غذای خشک کردم. شش روز مطلقا آب و غذا نخوردم. روز اول طبیعی است که راه میروید، مینشینید، برمیخیزید، صحبت میکنید. روز دوم سعی میکنید و تلاش میکنید که صحبتهایتان را کمتر کنید، قدم زدنهایتان را کمتر کنید و در گوشهای بنشینید یا مطالعه کنید.
در همین یکی دو روز، غوغایی در درون ایجاد میشود. یعنی معده و سلولهای بدن، اول تحکم میکنند و دستور میدهند که چیزی بخور، چیزی بنوش. بعد که بها نمیدهید، شروع میکنند به سیلی زدن از درون و بداخلاقی میکنند.
یعنی تمام تاروپود بدن را مخاطب سیلیهای خود قرار میدهند. بعد که توجهی نمیکنید و از این مراحل عبور میکنید، آنها نرمنرم عقبنشینی میکنند و متقاعد میشوند که حریف شما نمیشوند. اینجاست که دیگر انرژی ندارید. مثلا سردرد میگیرید. دید چشمتان کم میشود. تار میبینید. صدای شما فروکش میکند. اگر بخواهید صحبت کنید، تارهای صوتی شما دیگر جوابگوی صحبتی که شنونده متوجه بشود، نخواهد شد. صدای شما تغییر میکند و حتی احساس میکنید که دندانهایتان لق شده است. حالات بسیار سخت و تلخی است.
همه اینها اضافه میشود به لحظههایی که بلاتکلیف هستید، تنها هستید، هیچ افقی برای آیندهی قضایی خودتان، حقوق خودتان متصور نیستند. نگران خانواده هستید، اینکه آنها الان چه فکر میکنند. فردا که از دنیا بروید، چه اتفاقی میافتد. سرپرستی خانوادهتان چه میشود. خواهرتان، مادرتان، همسرتان، بچههایتان چه میشوند، بدهیهایتان چه میشود، اجارهخانهتان چه میشود، کارهای ناقص و بهجا ماندهی شما چه میشوند. اینها همه فشار میآورند.
گرسنگیها و تشنگیها طوری میشوند که صدای یک چکه آب مانند یک آبشار طعم پیدا میکند. یک قاشق غذا، مثل یک خوردنی بزرگ بو ایجاد میکند و مطبوع میشود. ولی به رشدی رسیدهاید که متعمدانه به آنها پشت میکنید. دستتان را زیر شیر آب میگیرید، ولی متعمدانه نمینوشید. آب به صورتتان میزنید، برای اینکه بدنتان خنک شود ولی هیچگاه اجازه نمیدهید که قطرهای از آن آب به دهانتان برود. خیلی لحظههای تلخی است.
در چنین شرایطی، پزشکان یا مسئولان زندان، با زور و فشار وارد سلول شمیشوند و اجازه نمیدهند که خطری پیش بیاید. مثلا دست و پای من را بستند، من را از سلول به بیمارستان بقیهالله منتقل کردند و آنجا هم با زور به من سرم وصل کنند.
تعجب من این است که چرا در مورد هدی صابر عزیز این اتفاق نیفتاد؟ چرا باور نکردند که این آدم با شیب تند به سمت نهایت زندگی خود میرود. باور نکردند که او اعتصاب غذا کرده است.
چون در خودشان چنین عرضههایی را نمیبینند. خودشان مگر چقدر گرسنگی و یا تشنگی میکشند؟ به محض اینکه تشنه میشوند آب میخورند و به محض اینکه گرسنه میشوند، غذا میخورند. چنین آدمی نمیتواند بفهمد که میشود سه روز، چهار روز یا پنج روز چیزی نخورد. من شش روز نه آب خوردم و نه غذا. روز هفتم که باید نتیجه میگرفتم، با زور مرا به بیمارستان منتقل کردند.
- شما در نامههایی که خطاب به آیتالله خامنهای مینویسید، از ایشان با عنواینی چون “ای رهبر خوب” یاد میکنید. تا چه حد امیدوارید که تذکرات شما در ایشان تاثیر بگذارد؟ اصلا آیا این نامهها را با هدف تاثیر گذاشتن بر ایشان می نویسید؟
خواهناخواه یک نامه خوانده میشود. اگر ایشان هم نخوانند، اطرافیان ایشان میخوانند. مردم میخواند، تاریخ میخواند، آیندگان خواهند خواند. ثبت میشود و میماند. خیلیها با اشکال و ادبیات مختلف نامه مینویسند. ولی اصرار من بر این است که ما با هر کسی، مخصوصا رهبری مودب باشیم و مؤدبانه صحبت کنیم. حرمتها را رعایت کنیم، ولی نقدمان را هم مطرح کنیم.
میگویند زمانی بالای سربرگهای زندان جملهای از امام خمینی وجود داشته مبنی بر اینکه “وقتی یک نفر را میبرید تا اعدام کنید، اجازه ندارید به او پس گردنی بزنید.” یعنی او را برای اعدام میبرید ولی او را محترمانه ببرید و اعدام کنید. او به عنوان فردی که جنایت کرده و الان میرود تا اعدام شود، حقی دارد. حق او این است که در مسیر با او محترمانه رفتار شود. ادب را رعایت کنید. نکند بگویید حالا که دارد میرود تا اعدام شود، او را بزنیدش و به او فحش دهید.
احساس من این است که نقد مؤدبانه طرف مقابل را حداقل متقاعد میکند که آن را بخواند. اما اگر از همان ابتدا شروع کنید به الفاظ درشت و زمخت، طرف احساس میکند نسبتی با آن ادبیات ندارد.
یادم میآید داخل زندان یک جوان دانشجو بیانیهای تند با الفاظ خیلی تند و بسیار بسیار شعاری نوشته بود. به ایشان گفتم، عزیز من! شما همین مفهوم را زیر چند لایه از کلمات ببرید. از واژههایی استفاده کنید که همین مفهوم را برساند ولی صورت ظاهر نامه یا بیانیهتان مؤدبانه باشد. به این شکل، طرف مقابلهرکسی که هست، احساس میکند با یک بیانیهی فهیمانه طرف است، نه یک بیانیهی تند و تیز که طرف فحشهای خود را داده و تخلیه شده است. این نوع بیانیهها تاریخ مصرف پیدا میکنند.
اصرار من در مورد رهبرمان هم این است که مؤدبانه برخورد کنیم. اطمینان دارم که ایشان میخوانند، اطرافیانشان میخوانند. حال اینکه ترتیب اثر میدهند یا نمیدهند را به آینده و تاریخ واگذار میکنیم. مؤدب بودن را وظیفهی خودمان میدانیم.
- شما در یکی از نامههای اخیر خود به آیتالله خامنهای، تنها راه نجات ایران را ظهور چهرهای همچون گاندی دانستهاید. ظهور یک “گاندی” در فضای سیاسی ایران را عملی میبینید؟
نقطه ی مقابل گاندی در جوامعی شبیه جوامع ما چهرهی خشنی است. چهرهی جامعالاطرافی است که همهی قدرت را در آغوش گرفته است. مثلا شاه را در نظر بگیرید که همهی سر نخها به او وصل میشد. یا چهرههایی مانند قذافی یا بشار اسد. آنها را ما آزمودهایم. آنها امتحان خود را پس دادهاند.
الان عرصهای است که باید یک نگرش متفاوت با بخشایندگی پای پیش بگذارد و آغوش خود را برای همهی اقشار مختلف ایرانیان باز کند. در سرزمین ما طرفداران متنوعی از ادیان مختلف، از عقیدههای مختلف زندگی میکنند.
اتفاقا چند روز پیش از آقای سید حسن خمینی کتابی گرفتم که ایشان تألیف کردهاند. کتابی سه جلدی به اسم “فرق اسلامی”. چیزی قریب به ۱۲۰۰ فرقهی اسلامی را ایشان جمعآوری کرده است. چه اشکالی دارد بهاییها هم یکی از این فرقهها هستند. ما همهی آن هزار و چندصدتا را رها کردهایم، مته را روی مغز بهاییها خودمان گذاشتهایم.
همچنانکه ما دوست داریم مثلا شیعیان مدینه در آرامش به عبادات خودشان بپردازند و مسجد داشته باشند، چرا نباید همین را برای دراویش قم بخواهی یا برای بهاییهای کاشان بخواهیم.
اینجاست که ظهوری گاندیگونه به نمایندگی از طرف مردم میتواند راهگشا باشد. ما چهرههای تلخ، عبوس، ترش و خشن را آزمودهایم. الان فرصت ظهور چهرهی تلطیف شدهای است که بتواند کند بر روی همهی مردم آغوش باز و این همه آشوب و تفرقه و جداییها را جمع کند. ما از بس فرصتهای زیبای سرزمین خودمان را از دست دادهایم، الان دچار یک ورشکستگی بزرگ شدهایم.
قصد من مطلقا این نیست که قانون را کنار بگذاریم و یک گاندی ظاهر شود. منظورم یک رییس جمهور است، یک بزرگتری که در هیبت قانون پدری کند، دلجویی کند، آغوش باز کند، همهی قهر کردهها، رمیدهها و پشت کردهها را فرا بخواند. بگوید این سرزمین مال شماست، بیایید. تلخیها و نازیباییهایی که بر شما گذشته است، دیگر سپری شده است.
برگردید، دست به دست هم دهیم و این سرزمین را با هر شکل و شمایلی که داریم، با هر گرایش فکری که داریم سامان بدهیم.
- آقای نوریزاد، از شما برای پذیرفتن این گفتوگو ممنونم. در پایان اگر حرف ناگفتهی دیگری دارید، بفرمائید.
اجازه دهید با مسئولان دستگاه قضایی و مسئولان امنیتی صحبت کنیم. دوستان، عزیزان، این زمان سپری خواهد شد. ۱۰ سال دیگر نوریزاد نیست، رهبر ما نیست، خیلیهای دیگر نیستند و خیلیهای دیگر هستند. ۱۰ سال یا ۱۵ سال دیگر نیستیم، ولی تصمیمگیریهای ما خواهد ماند و آیندگان در مورد ما قضاوت خواهند کرد.
من از بزرگان، مسئولان و از دستگاه قضاییمان، دعوت میکنم به این بیندیشند، برای آیندگان چه پاسخی دارند؟ عدهای از زندانیان سیاسی ما حرف دارند، میگویند، ای مسئول، ای فردی که در دستگاه قضایی سمتی داری، بلند شوید بیایید حرف ما را بشنوید.
هیچچیز از آقای آیتالله صادق لاریجانی کم نمیشود، اگر ایشان به شخصه به بند ۳۵۰ یا زندان رجایی شهر بروند و به زندانیان بگویند، بیاید دور من بنشینید، ببینم حرفتان چیست چیزی از او کم نمیشود. یک زندانی به محض اینکه با چنین صحنهای مواجهه شود، با کمال آرامش در کنار آن مسئول مینشیند و حرفهای خود را بدون اینکه داد بزند یا فریاد بزند، میگوید.
به همین دلیل روی صحبتم با رهبری و آقای لاریجانی است. اگر به اعتصاب غذا کنندهها عنایت کنند، عزت خودشان بالا میرود.
حسین کرمانی تحریریه: مصطفی ملکان

Mohammad Khoei نمی دانم یا جنس صداها تغییر کرده یا جنس گیرنده های آنان!
6 hours ago · Like
Meghdad Vahedi اين راهي كه شروع كرده ايم مختص به نسل ما ديگر نيست نسل سوخته صداي نسل ما را شنيد ه است گام هايشان را استوارتر كرده اند تا به نسل ما بياموزند تنها نيستيد پس ما هم آنان را تنها نمي گذاريم
6 hours ago · Like
Pouya Fahimzadeh ما بی غیرتیم
6 hours ago · Like
Meghdad Vahedi درد ما اين است كه هميشه منتظريم كسي به ا كمك كند نه خرداد 88چه كرديم حكومت را تا پرتگاه سوقط برديم حادثه ها نزد خود ماست فقط يك بار ديگر بايد بخواهيم اين با آتشفشان شويم تا فرورانمان ابرهاي تيره و خاكسترهايي باشد بر سر كساني كه صداي ما را نشنيدند
6 hours ago · Like
Hamidreza Aria آخه از این حکومت چه انتظاری دارید؟ نیست به بقیه ی جنایات رسیدگی کرد!!!!حالا این یکی فقط مونده!
6 hours ago · Like
Abolfazl Hajizadegan آقای نوری زاد عزیز! زندانیها تا حالا هم پیامشونو به گوش افرادی که پنبه در گوش ندارند رسوندن. در حال حاضر هیچ چیزی مهمتر از جون اونها نیست. از نظر اخلاقی هم درست نیست که ما راضی باشیم اونا بار اضافی کمکاریهای ما رو به دوش خودشون بکشن.
6 hours ago · Like · 1 person
Maryam Rahimi بلافاصله بعد از شهادت آقای صابر قضيه جنايت خمينی شهر رو ، رو کردن تا افکار عمومی رو درگير مسايل ديگه کنن و مردم خواهان دادرسی نشن اما هيچ وقت نمي تونن جنايت هاشونو از حافظه ي تاريخ پاک کنن…. تا زنده ايم فراموش نميکنيم که با بهترين فرزندان ايران چه کرديد
5 hours ago · Like · 1 person
Mohammad JianPanah ماجرای حضرت امیر و خلخال ربودن از پای یک یهودی چقدر فراموش شده است….
5 hours ago · Like · 3 people
Mahmoud Alizadeh خَتم الله عَلی قلوبهم وعَلی سَمعهم وعَلی ابصارهم غِشاوه / صُم بُکم عُمی فَهم لایرجعون
5 hours ago · Like · 1 person
Mohamad Salari مسئله حیلی هم پیچیده نیست اقای خامنه ای و اطرافیانشان می دانند که معمولا با فعالان سیاسی در زندانها رفتار مناسبی نمیشود لذا از این امر کاملا راضی و خشنودند،و کسی که این جنایتها را انجام میدهد بخاطر خشنودی اقا پیازداغش را هم زیاد میکند و تاریخ دوباره تکرار میشود….اینجا کربلاست …ایران نیست
4 hours ago · Like
Akbar Hajian انسان فقط کسی که مسلمان شیعه دوازده امامی معتقد به ولایت فقیه باشه. صداشم درنیاد اعتراضم نکنه! همین ! بقیه هم انسان نیستن باشن یا نباشن.
4 hours ago · Like · 1 person
Mohamad Salari راستی پررویی که در مسئله خمینی شهر وجود دارد با ان پررویی که در سرکوب مردم تهران روی داد،مشابه است
4 hours ago · Like · 1 person
Karim Ali مگر قتلهای زنجیره ای نبود ؟؟؟؟ مگر جنایت کهریزک نبود ؟؟؟؟؟ خوب حکم همون حکم ولایت مطلقه است یعنی هرچه ولی فقیه بگوید ودیگران یعنی هیچ
3 hours ago · Like
Karim Ali این ریشه تمام مشکلات است واگاهی رساندن به قشرهای مختلف جامعه میتواند این ریشه را بخشکاند
3 hours ago · Like
Helen Morgan برادرم تو خود طعم زندان دیکتاتوررا چشیده ای و بخوبی میدانی دیکتاتور با انسانیت بیگانه است
Mahmood Khedri
متاسفم یرا بعضی از دوستان عزیز که دلشون خوشه 2 جمله می نویسن ، با اون ادعا ، فکر می کنند علامه هستند . بابا ، متن نوشته دکتر رو بخونید ، چند دقیقه روش فکر کنید ، یه صغری کبری بسازید توی اون ذهنتون ، شرایط بیرونم یه نگاه بندازید بعد بیایین اینجا تفسیر کنید و خدوتونو ذلسوز یا کاسه داغتر از آش نشون بدین . خانم طرف بهش نامه نوشته به اون بلند بالایی ، ازش خواسته اعتصابشو ادامه بده ، اینجا 2000 فیلسوف نشستن دلسوزی می کنند . برید جمعش کنید … خواهی که دادت بر درد صد سلسله بیداد را ==== منت نکش گردن بنه زنجیر استبداد را
4 hours ago · Like · 1 person
Mohammad Hossein Salehi لعنت بر خمینی ملعون .
4 hours ago · Like
Helen Morgan بحق سخن گفتی نوریزاد عزیز
3 hours ago · Like
Afshin Ghaderi اآقاي نوري زاد ارجمند به قول خودتون “این زندانیان عصاره ی زیبایی های مردم ما هستند “حيف است كه اين عصاره وچكيده زيبايي هاي يك ملت خشكيده شود.از طرفي نجات جان يك انسان نجات يك ملت است پس جان هركدام از آن عزيزان به گرانمايگي جان تمام بشريت است…
2 hours ago · Like · 1 person
Baran Noroozi نور می بینم و می رویم و می بالم شاد
شاخه می گسترم وبیم زپاییزم نیست
2 hours ago · Like
Parsa Curt این ما مردم هستیم که باید به اعتصاب کننده ها بپیوندیم، نه اینکه بگیم حالا شمایی که اعتصاب کردین، اعتصابتونو بشکنید!
یکی که یه کار خوب میکنه بهش نمیگن نکن؛ باید ازش یاد گرفت و همونکارو کرد.
about an hour ago · Like
Parsa Curt بامشاد،
این واکنشها بخوره تو سر همه اون افرادی که به جای فراخوان دادن به اعتصابات عمومی، دعوت به شکستن اعتصابات میکنند!
about an hour ago · Like
Michelle Cash english please
about an hour ago · Like
Kamal Pakdaman kho ma ham nazar e khodemoon o migim ! .. . va albatte nemikhaym amsal e hoda saber ro dobaare az dast bedim dg!!
about an hour ago · Like
Mohammad Reza Sohbati کاملا درسته خودشان خوب وبدرامیدانند
15 minutes ago · Like
Fateme Chehel Amirani شاید بخاطر این است که خودم کاری نمی کنم از آنها می خواهم اعتصاب را بشکنند
داوود حشمتي خدا همه شون رو حفظ کنه کاری از ما بر نمییاد جزو اینکه در بیرون صدای آنها باشیم. البته نه در فیس بوک در جامعه حق
5 hours ago · Like
Kiavash Hafezi آقاي نوري زاد شما هم كه اعتصاب غذا كردين ما در مورد شما هم گفتيم اعتصابو بشكنيد براي اينكه جانتان برايمان مهم أست زندگي جنبش امروز به زندگي فعالان جنبش بستگي داره نه اينكه …
5 hours ago · Like
بامشاد تابناک جناب نوری زاد من فکر می کنم البته این درخواست ها سمبلیک باشند ونشان دهنده واکنش عمومی به این تلاش تحسین برانگیز..
5 hours ago · Like
Mohammad JianPanah جناب نوریزاد ما به خواسته و نظرآنان و شما احترام میگذاریم و آنرا ارج مینهیم ولی… کشور ما به این زندانیان که درزندانند نیاز دارد… ما باید با حضور آنان فردای این سرزمین را بسازیم… ما نمی خواهیم حادثه تلخ هدی صابر تکرار شود….
5 hours ago · Like · 4 people
Kiavash Hafezi اگر ميخواهند براي آزادي از جان مايه بگذارند اين راهش نيست جان را براي راه و ابزار ممكن تر فدا كنند
5 hours ago · Like · 1 person
Ali Karami مگر نگران جان آن جوانان نبودند که اینگونه می نویسی؟
مگر کسی به آنها گفته نفهم؟
این وساطت ها برای حفظ جانشان است که مهم است.
شاید برای شما نباشد
5 hours ago · Like · 1 person
Mehdi Obohhat
فرمودید هر اتفاقی برای هر نفر یک آتشفشان و یک اشتعال بزرگی است که بخشی از جامعه را به شعله می کشد.اما این طور نیست خاموش شدن چراغی است که می توان در مسیر آگاهی ازآن بهره برد.تنها سلاح ما آموزش و آگاهی است که پاشنه آشیل خود کامگان است.آنها …See More
5 hours ago · Like · 4 people
Zahra Sadat ما چه گناهی داریم که باید نگران عزیزان باشیم؟
5 hours ago · Like
Somayeh Irani اقای شریفیان من نمیدونم شما چه ادمی هستین ؟از ازاد شدن اقای باقی خیلی ناراحتین ؟؟؟؟به اندازخ کافی باقی تو زندان زجر کشیده بود مرگ اقای صابر به حکومت ثابت کرد که ازاد مردان ما تو حرفشون شوخی ندارن برای همین بقیه رو سریعا دارن به بهداری منتقل میکنن .کامنتهای شما رو زیاد این ور اون ور خوندم نمیدونم تو مغزتون چیه ؟ای کاش میفهمیدم
4 hours ago · Like
Ali Qolizadeh
آقاي نوريزاد عزيز
وقتي كه يك زنداني سياسي دست به اعتصاب غذا ميزند و خواسته اي را مطرح ميكند كه حاكميت به ان تن نميدهد ، عمل اعتصاب غذا به يك كار نمادين تبديل ميشود كه براي رساندن صداي اعتصاب كننده ها به خارج از زندان كار آيي دارد.
در اين شرايط خود زنداني ها هم منتظر درخواست هاي بيرون از زندان هستند كه به اعتصابشان پايان دهند.
دنبال وضعيت استشهادي كه نيستيم الان.
البته ميبخشين كه رك گفتم. شما خودتون در اين زمينه تجربه زيادي دارين و گستاخي من رو ميبخشين.
4 hours ago · Like · 1 person
Somayeh Irani
در ضمن دوستان عزیز منظور اقای نوری زاد این نیست که جون اونها برای ما اهمیتی نداره بلکه منظورشون اینه که اونها نتیجه کارشون و اعتصابشون رو میدونن و با اطلاع کامل و با عقل سلیم تصمیم به این کار گرفتن همون جوری که خود اقای نوریزاد تصمیم گرفتن …See More
4 hours ago · Like
Somayeh Irani هر چند من هم دوست دارم اعتصابشون رو بشکنن چون بهشون نیاز داریم
4 hours ago · Like
Somayeh Irani لطفا به این قسمت نوشته توجه کنید تا حرف اقای نوریزاد رو متوجه بشید :اما نگران هستم که این اعتصاب کردنها و اعتصاب شکستنها بنا به توصیه ی کسی یا کسانی یا عزیزانی، منجر به اخلاقی ناپسند شود. اخلاقی ناپسند مبتنی بر اینکه زندانبانان (دقت کنین )فکر کنند که این یک بازی است. زندانیان چند روزی غذا نمیخورند و دیگران وساطت میکنند و بعد آنها این وساطت را میپذیرند و اعتصاب خودشان را میشکنند. طبیعی است که جدی نخواهند گرفت
4 hours ago · Like
Somayeh Irani و همچنین این قسمت :
الان آقای امینزاده را با شتاب به همان بیمارستان آوردهاند. این نشان میدهد به هرحال این اعتصاب مخاطب خود را پیدا کرده است. این اعتصاب یک حرکت درست و پسندیده است که انعکاس جهانی یافته است. مگر این زندانیان چه میخواهند؟ میگویند ما را دریابید، سخن ما را بشنوید، درستی حرکت شما اگر بر ما ثابت شود، ما دلیلی برای اعتصاب نداریم. وقتی چنین چیزی دیده نمیشود، دست به اعتصاب غذا میزنند.
Soudabeh Mirdamad ما که این بیرون نتونستیم کاری بکنیم بلکه اونا موفق بشن .
6 hours ago · Like · 2 people
Mohsen Emami Rad یه روز خوب میاد
6 hours ago · Like · 1 person
Mahnazam Kazemi خداوند … حافظ تک تکشان باشد …
6 hours ago · Like · 4 people
Pouya Fahimzadeh ما شرمنده ی همه ی اونا هستیم .اونا یه تنه دارن همه ی تاریخ ایران رو می سازن مثل گاندی ،بابی ساندز ……..
6 hours ago · Like · 6 people
معصومه علوی دردش می ماند برای این ملت
مگر درد تک تک جوان ها نماند برای این ملت
مگر درد هدی صابر نماند
درد روی درد می شود
آن ها هم که انگار نه انگار جان یک انسان است که از دست می رود
6 hours ago · Like · 8 people
Abolfazl Hajizadegan آقای نوریزاد عزیز! زندانیها تا حالا هم پیامشونو به گوش افرادی که پنبه در گوش ندارند رسوندن. در حال حاضر هیچ چیزی مهمتر از جون اونها نیست. از نظر اخلاقی هم درست نیست که ما راضی باشیم اونا بار اضافی کمکاریهای ما رو به دوش خودشون بکشن.
6 hours ago · Like · 4 people
محمد هادی عرب مازار به نظر من ایران نیاز به اعتصاب غذا ندارد نیاز به خود آنها دارد تا پاکسازی شود
به نظر من ایران را نمی شود گاندی وار درست کرد
درست است که اعتصاب غذا نمادی برای نشان دادن اعتراض است
اما ایران باید سرمایه های خود را حفظ کند
ما صابر را از دست دادیم کافی است باید فکر کنیم که ما نیاز داریم به تک تکشان به تجاربشان نه برای سیاست کثیف برای درست زیستن
6 hours ago · Like · 6 people
محمد هادی عرب مازار ایران به سنگ قبر انها احتیاج ندارد به خود آنها احتیاج دارد
6 hours ago · Like · 1 person
Pouya Fahimzadeh اگر حسین بن علی زنده می ماند چیزی از شیعه باقی نمی ماند.گاها مرگ رساترین فریاد است
6 hours ago · Like
Pouya Fahimzadeh شاید با از دست دادن عزیزمان تابوی مرگ و ترس برای ما هم بشکند
6 hours ago · Like
Hadi Irani خداااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا خودت کاری کن
6 hours ago · Like · 1 person
Akbar Hemati همه ما باید در این راه مسئولیتهایی قبول کنیم که بعضیها باید مسئولیت بزرگتری را قبول کنند
6 hours ago · Like
Nariman Nikzad نمی دانم ولی کاش میشد راهی جز به استقبال شهادت رفتن پیدا می شد تا این ملت بزرگ که خود را به خواب خرگوشی رفته را بیدار کرد.کاش ….
6 hours ago · Like · 2 people
Pouya Fahimzadeh مهاتما گاندی در نامه به یکی از هوادارانش نوشت: “در شرایط مخصوص، پرهیز از خوردن غذا سلاحی است که خدا به ما داده تا در هنگام بی پناهی محض، به کار گیریم.”(به نقل از سایت دکتر خزعلی)
6 hours ago · Like · 1 person
Aliasghar Shafieian مگر جان فلانی با هدی صابر چه فرقی داشت که چند روزی اعتصاب غذا کرد و آزاد شد؟ آیا هدفش آزادی خودش بود؟ آیا فرقش در فرد اعتصاب کننده بود؟
5 hours ago · Like
هاتف مطہرے آقاى خاتمى و هاشمى بهتر بود دو سه روز براى سلامتيشون روزه بگيرن
5 hours ago · Like · 5 people
داوود حشمتي من هم با شما موافقم. اما از طرفی هم نمیشه که آدم دست روی دست بگذاره و ببینه یک عده آدم دارند خودشون رو به خاطر مردم و آرمانهایی که رنگ زمینی ندارند به کشتن میدن.
محمد جان سلام
بسیار دقیق و موشکافانه مقاومت و ایستادگی عزیزان در بند را تصویر و تفسیر کردهای کاش ادمهای نازنینی مثل سید محمد خاتمی هم همین اندازه قبل از هر چیزی به ایستادگی پای کار فکر میکردند همین کاری را که میرحسین و تو انجام میدهی که اگر خاتمی و اصلاح طلب ها نیز دیروز چنین میکردند امروز مان اینگونه نبود و جالب است که باز ولکن نیستند. زنده باشی به روان ادمیت
یک بازیگر هالیوود که قرار است در فیلمی نقش ایفا کند که در آن به جای مثلاً یک فرد فقیر و کارتن خواب بازی کند، از شش ماه قبلش می رود لای کارتن خواب ها تا ببیند چطور زندگی می کند اینها… بازیگر بت من، در فیلمی قرار بود جای یک انسان افسرده و لاغر اندام را بازی کند و به خاطر همان فیلم 30 کیلو وزن کم کرد. فقط پوست و استخوانش مانده بود. من متعجبم، یعنی رهبر ما یا رییس قوه قضاییه ما در حد یک بازیگر هالیوود نیست؟
درود بشرف شما که در این شام تار بوی سحر میدهید
اول برای اعتصاب غذا بایستی برنامه داشت یک نفر کافی خواهد بود وقتی کار به اخر رسید دومی شروع کند و ادامه این میتواند دنیا را بحرکت دراورد بعد هم دردانه شرافت مند این ////// که بیشعورالعما هست خودش را طوری درست کرده که انگار 50 سال هست اخوند هست وقتی دهان باز میکند میتوانی بفهمی تا جه حد بیشعور سیاسی مدهبی و اجتماعی هست اما این شب سحر خواهد شد و دود آن بجشم همه حوزه خواهد رفت و انوقت ترو خشک بپای سیدعلی خوادهد سوخت
و چقدر شما درست نشانه رفته اید این کار اساسی هست که همه نامه بنویسند به ولی خدا تا بفهمد که دنیا تا این حد هم خر اندر خر نیست